Bezmaksas piegāde uz OMNIVA pakomātiem

Smiltsērkšķu Skyr ar baltās šokolādes krēmu

Smiltsērkšķu Skyr ar baltās šokolādes krēmu

Jun 29, 2023
0 Comments

Skyr krēms ar smiltsērkšķu pildījumu:

SASTĀVDAĻAS:

Smiltsērkšķu pildījums:

Sastāvdaļas:

- 15 g saldētu smiltsērkšķu

- 25 ml smiltsērkšķu sulas

- 3 g ingvera saknes.

- 8 g cukura

- 4g vaniļas cukura

- 0,4g agara-agara

- Svaiga timiāna zariņš


Skyr krēms:

- 100 g Skyr jogurta

- 100ml dubultā krējuma

- 20g cukura

- 6g pūdercukura

- 1g agara agara

- 30ml ūdens agara-agaram

- 2,5g želatīna

- Svaiga timiāna zariņš


smiltsērkšķu želeja:

- 130ml smiltsērkšķu sulas

- 50g cukura

- 2g kappa-karagināna

- 2g jota-karagināna

Marinēti smiltsērkšķi:

- 50g saldētu smiltsērkšķu

- 50g cukura.

- 50ml ūdens


Baltās šokolādes krēms:

- Sāls:

- 63g baltās šokolādes

- 40ml dubultā krējuma

- 125g krējuma siera

- Šķipsniņa sāls.


Pastinaku čipsi:

- 200g pastinaku

- 10g brūnā cukura

- 500ml eļļas

- Šķipsniņa sāls


Mandeļu pralinē:

- 80g mandeļu

- 120g cukura


METODE:


Svaigas piparmētras un timiāna lapas pasniegšanai.

Smalki sasmalciniet timiānu un ingveru un sajauciet katliņā kopā ar pārējām sastāvdaļām. Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai un vāra 30-60 sekundes. Iepildiet masu pusapaļās silikona formās un atdzesējiet ledusskapī līdz želejas konsistencei.

Dubultkrējumu saputo ar cukuru un sasmalcinātu timiānu, līdz izveidojas vieglas putas, un ar silikona lāpstiņu viegli iemaisa skyr. Želatīnu iemērc aukstā ūdenī. Uzkarsē agara agaru ar ūdeni, nepārtraukti maisot, līdz tas burbuļo, tad noņem no karstuma un pievieno tajā želatīna loksnes. Pastāvīgi maisījumu atdzesē līdz 70 °C, nemitīgi maisot, lai novērstu gabaliņu veidošanos. Savieno abus - krēmu un želejošās vielas maisījumu un viegli samaisa ar silikona lāpstiņu, līdz izveidojas krēmveida masa.

Sagatavoto skyr krēmu iepildiet silikona formās līdz pusei. Smiltsērkšķu pildījumu no veidnēm pārnes tieši uz veidnēm ar skyr krēmu un pārsedz ar atlikušo skyr krēmu tā, lai smiltsērkšķu pildījums tajā pazustu. Ļauj 2-3 stundas atdzist saldētavā, lai vēlāk to varētu viegli izņemt no veidnēm.

Smiltsērkšķu želeja:

Uzkarsē visas sastāvdaļas katliņā. Atdzesē līdz želejas konsistencei, pēc tam sajauc, lai želeja pārvērstos želejā. Iepildiet konditorejas maisiņā un uzglabājiet ledusskapī līdz pasniegšanai.

Marinēti smiltsērkšķi:

Lai pagatavotu cukura sīrupu, katlā sajauc cukuru un ūdeni, uzvāra un atdzesē. Pārlej saldētus smiltsērkšķus un marinē ledusskapī vismaz 2 stundas.


Baltās šokolādes krēms:


Šokolādi izkausē ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī kopā ar krējumu un sāli, maisot, līdz izveidojas viendabīga masa. Atdzesē. Iemaisa krējuma sierā līdz viendabīgai konsistencei. Iepildīt konditorejas maisiņā un uzglabāt ledusskapī.

Pastinaku čipsi:

Katliņā uzkarsē eļļu līdz 160 °C. Sīki sagrieziet pastinakus un apcepiet, līdz tie kļūst zeltaini brūni. Nosusināt uz papīra dvieļa, lai uzsūktu lieko taukus. Nedaudz pievieno cukuru un sāli.


Mandeļu pralinē:


Mandeles viegli apgrauzdēt pannā, līdz kļūst zeltaini brūnas, un nolikt malā. Uzkarsē cukuru pannā, lai pagatavotu karameli, un iemaisa mandeles. Izklājiet uz cepamā paplātes un ļaujiet atdzist. Smalki sasmalcina pralinē nelielos gabaliņos jaudīgā blenderī vai ieber pralinē konditorejas maisiņā un sasmalcina tos ar virtuves āmuru. Uzglabāt hermētiskā traukā vēsā, sausā vietā.


PASŪTĪT:

Pasniedziet skyr krēmu ar smiltsērkšķu želeju kopā ar marinētiem smiltsērkšķiem. Apberiet ar baltās šokolādes krēmu un pārkaisiet ar pastinaku skaidiņām un mandeļu pralinēm.