Bezmaksas piegāde uz OMNIVA pakomātiem

BAKLAŽĀNU KONFĪTS ar bazilika drupatām, baklažānu un ķiploku biezeni un kazas siera krēmu

BAKLAŽĀNU KONFĪTS ar bazilika drupatām, baklažānu un ķiploku biezeni un kazas siera krēmu

Jun 29, 2023
0 Comments

SASTĀVDAĻAS:

Baklažānu konfit:

Sastāvdaļas:

- 500 g baklažānu

- 2 svaigi timiāna zariņi

- 2 svaigi rozmarīna zariņi 2 ķiploka daiviņas

- 100 ml olīveļļas

Bazilika drupatas:

- 60g parmezāna vai jebkurš cits cietais siers

- 100g ķiploku daiviņas

- 100g bazilika

- 30g panko rīvmaizes Piens, lai pārklātu ķiplokus

- Eļļa cepšanai

- Sāls pēc garšas

Kazas siera krēms:

- Sāls:

- 100 g kazas siera.

- 15-20ml medus

- 10-15ml olīveļļas

- Malti melnie pipari, pēc garšas

Baklažānu un ķiploku biezenis:

Sastāvdaļas:

- 1 vesels ķiploks

- 200g baklažānu

- 50g dubultā krējuma

- Eļļa cepšanai

Feuilles de brick vai pavasara ruļļu mīklas izstrādājumi:

Sastāvs:

- 3 kārtas pavasara ruļļu vai filo mīkla

 GALVENĀ

- Sviests

Tomātu ievārījums:

- 450 g tomātu

- 50 g cukura

Ieteicamie zaļo lapu salāti vai mikrozaļumi pasniegšanai


METODE:

Konfitēti baklažāni:

Pēc tam sagrieziet baklažānu šķēlēs (5x10 cm) un sagrieziet tās formā (5x10 cm). Sāliet un atstājiet uz vienu stundu malā. Nosusina un ievieto vakuuma maisiņā ar ķiploku daiviņām, timiānu, rozmarīnu un olīveļļu, aiztaisa bez gaisa. Lielā katlā ielej ūdeni, uzvāra, samazina temperatūru līdz minimumam un vāra baklažānus 10-15 minūtes, līdz tie kļūst mīksti, bet saglabā formu. Izņem no ūdens un ļauj atdzist ledus vannā. Izņem no maisiņa un nosusina uz papīra dvieļa.

Bazilika drupatas:

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 50-60 °C. Uz cepšanas paplātes, kas izklāta ar pergamenta papīru, sarīvē sieru un žāvē cepeškrāsnī apmēram vienu stundu.

Lai pagatavotu ķiploku skaidiņas, smalki sagrieziet ķiplokus ar mandolīnu vai dārzeņu mizotāju. Ielieciet katliņā, pievienojiet tik daudz piena, lai pārklātu, tad uzkarsējiet līdz vārīšanās temperatūrai un noteciniet. Šo procesu atkārto vēl trīs reizes, katru reizi izmantojot svaigu pienu, lai novērstu jebkādu savelkošu garšu. Uzkarsē eļļu fritētājā vai vienkārši katlā līdz 110 °C un cep, līdz tā kļūst viegli zeltaina un kraukšķīga. Nosusināt.


Lai pagatavotu ceptu baziliku, noskalojiet bazilika lapas un nosusiniet tās. Uzkarsē eļļu fritētājā vai vienkārši katlā līdz 160°C temperatūrai un apcep baziliku, līdz tas kļūst kraukšķīgs, bet joprojām zaļā krāsā.

Lai pagatavotu bazilika drupatas, sajauciet visas iepriekš sagatavotās sastāvdaļas ar panko rīvmaizi, pēc garšas pievienojiet sāli.

Baklažānu un ķiploku biezenis:

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 160°C. Ietiniet veselu ķiploku folijā un cepiet apmēram 40-50 minūtes. Baklažānus nomizo un sagriež nelielās kubiņos un apcep katliņā ar eļļu, līdz tie ir mīksti un gandrīz sausi. Sajauc ar ceptiem ķiplokiem un krējumu līdz viendabīgai konsistencei, pievieno sāli. Atstāj malā, lai atdzistu.

Kazas siera krēms:

Sajauciet visas sastāvdaļas līdz viendabīgai masai. Atstāt malā.

Feuilles de brick vai pavasara ruļļu mīklas izstrādājumi:

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 160 °C. Izveidojiet trīs mīklas kārtas, katrā kārtā ielejot izkausētu sviestu, pēc tam sagrieziet tās 5x10 cm formā. Liek starp divām pergamenta papīra kārtām un cep 10-15 minūtes, līdz kļūst zeltaini brūni. Atdzesē.

Tomātu ievārījums:

Tomātus blanšē karstā ūdenī, pēc tam nomizo miziņu un sagriež kubiņos. Katliņā sajauc ar cukuru un vāra apmēram stundu, līdz izveidojas biezs ievārījums. Atstāj malā.

PASŪTĪT:

Uzklājiet tomātu ievārījumu uz baklažānu konfē un karsējiet cepeškrāsnī 160 °C temperatūrā 5-8 minūtes. Pasniedz tos uz šķīvja, virsū izkārto Feuilles de brick, pievieno bazilika drupatas un mikrozaļumus kopā ar kazas siera krēmu un baklažānu-ķiploku biezeni, pievieno ceptos ķiplokus un dekorē ar bazilika drupatām un pilienu olīveļļas.