Bezmaksas piegāde uz OMNIVA pakomātiem

Perfekta No-Bake siera kūkas recepte

Perfekta No-Bake siera kūkas recepte

Jun 29, 2023
0 Comments

Siera kūka ir krēmsiera deserts, kurā krēmveida kārta ir novietota uz cepumu pamata. Amerikāņu siera kūka ir cepta; angļu kūka ir auksta siera kūka bez cepšanas. Šajā receptē pagatavo klasisku aukstu siera kūku ar maskarpones un krējuma sieru. Šī ir pamata recepte, tai var pievienot, piemēram, jebkurus augļus vai ogas. Bez cepšanas pagatavot siera kūku ir daudz vieglāk nekā ceptu siera kūku. Bez olām un cepšanas ir praktiski NULLE iespēju kļūdīties.


Šis ir patiešām vispilnīgākā un vienkāršākā siera kūka bez cepšanas. Ievērojot šo bez-cepšanas siera kūkas recepti, jums tiks dāvāts gluds un krēmīgs deserts, kas lieliski nostāvēsies ledusskapī. Atšķirībā no parastās siera kūkas, bez cepšanas pagatavotā siera kūka nav pārāk smaga. Tas ir viegli salda un lieliski atsvaidzinoša!


Šī recepte paredzēta 2 kg siera kūkas pagatavošanai.


Pamatam: 

- Selga cepumi 300 gr

- Sviests 150 gr

Pildījumam:

- Mascarpone siers 500 gr

- Filadelfijas siers 150 gr

- Saldais krējums 33-35% 200 ml

- Cukurs 70 gr

- Želatīns 18 gr

- Ūdens 100 gr

Dekorēšanai:

- Ogas (mellenes) 500 gr


Siera krēmu (500 gr + 150 gr) izņemiet no ledusskapja apmēram pusstundu pirms siera kūkas pagatavošanas un atstājiet to sasilt līdz istabas temperatūrai. Krēmam jābūt aukstam.


Sasmalciniet cepumus ar blenderi. 

Izkausē sviestu un sajauc ar cepumu drupatām. Jāiegūst viendabīga irdena masa, nedrīkst būt lielu nesasmalcinātu cepumu gabalu.

Izkausē sviestu (150 g) mikroviļņu krāsnī vai uz plīts. Sviests nedrīkst būt pārāk karsts, tas ir tikai izkausēts. Pievieno izkusušo sviestu cepumu drupatām un rūpīgi samaisa ar silikona lāpstiņu līdz viendabīgai masai.


Ielieciet maisījumu apaļā kūkas veidnē (es izmantoju 24 cm formu). vēlams izmantot formu ar noņemamiem sāniem, lai varētu noņemt malas un kūku skaisti pasniegt. 

Vienmēr vienmērīgi izklājiet cepumu maisījumu, piespiežot to pie kūkas formas dibena un nedaudz izstiepjot uz augšu ap malām. 


Ielieciet veidni ar cepumiem un sviestu saldētavā, lai sviests sacietētu.


Atšķaidiet pildījumam paredzēto želatīnu (18 g) ar ūdeni saskaņā ar recepti uz iepakojuma un labi samaisiet, līdz želatīns izšķīst. 

Atlieciet želatīnu malā līdz nākamajam solim.


Krējumu (200 ml) saputojiet ar cukuru (vismaz 70 g. Ja vēlaties saldāku pildījumu, pievienojiet vairāk cukura pēc garšas), līdz tas sabiezē. Krējumam jābūt ļoti atdzesētam, lai to varētu labi saputināt.

Siera krējuma saputošana līdz stingrām virsotnēm ir vissvarīgākais solis visā šajā receptē, un tas ir noslēpums, kā pagatavot biezu, bez cepšanas pagatavotu siera kūkas pildījumu.


Pēc krējuma saputošanas sāk pakāpeniski pievienot maskarponi un rūpīgi sajauc ar saldo krējumu. Tad pievieno Filadelfijas sieru un rūpīgi samaisa līdz viendabīgai masai.   


Iegūtā masā ielej želatīnu. Ja želatīna receptē ir prasība to iepildīt ar karstu ūdeni, pārliecinieties, ka tas ir atdzisis. Želatīnam jābūt siltam, bet ne karstam! Ja šāds želatīns atdziest, tad, saskaroties ar vēsu masu, tas var uzreiz sacietēt un palikt gabaliņi. Tāpēc, ja želatīns ir atdzisis, to var nedaudz uzsildīt. Masu labi samaisa, līdz tā kļūst viendabīga.


Izņem formu no saldētavas.


Uz cepumu pamatnes uzmanīgi uzlejiet krējuma masu un izlīdziniet virsmu ar silikona lāpstiņu. Tad ņemiet jebkuras ogas - es izmantoju mellenes - dekorēšanai. Es izvietoju mellenes pa visu siera kūku apļveidā no ārējās malas uz iekšu. 


Novietojiet siera kūkas formu ledusskapī vismaz uz 2-4 stundām. Vēl labāk atstājiet siera kūku līdz nākamajai dienai. Noteikti pārklājiet formu ar plēvi, lai novērstu ledusskapja smaržu iekļūšanu kūkā. 

Pirms izņemat desertu no veidnes, pārliecinieties, ka tas ir pilnībā nostāvējies.

Bez cepšanas pagatavots siera kūka ir gatava, baudiet!