Bezmaksas piegāde uz OMNIVA pakomātiem

Romans Uglanica: Burgeru maizītes un liellopa gaļas pirāgs

Romans Uglanica: Burgeru maizītes un liellopa gaļas pirāgs

Jun 29, 2023
0 Comments

- Burgeru bulciņas - Fazer, 1 gab.

- Liellopa gaļas pīrāgs - 1 gab.

- Teriyaki mērce - Kikkoman zīmols

- Mikrozaļumi

- Marinēti kaperi

- Sarkanie sīpoli

- Extra Virgin olīveļļa

- Sāls

- Melnie pipari


Cepiet liellopa gaļas pīrādziņu 180°C temperatūrā 10-15 minūtes, pārlejiet to ar terijaki mērci.

Sagatavojiet salātus, izmantojot mikrozaļumus, marinētus kaperus, sarkanos sīpolus, sāli, melnos piparus un olīveļļu.

Uz pannas ar nedaudz sviesta apcepiet burgeru bulciņas, apvēršot tās, lai tās būtu vienmērīgi apcepušās no abām pusēm.


Lai pagatavotu perfektu burgeru, veiciet šādas darbības:


1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C (350°F).


2. Paņemiet liellopa gaļas pīrādziņu, vēlams, no augstas kvalitātes maltas liellopa gaļas, un novietojiet to uz cepamās plātnes, kas izklāta ar pergamenta papīru.


3. Cepiet pīrādziņu uzkarsētā cepeškrāsnī 10-15 minūtes, līdz tas sasniedz vēlamo gatavības pakāpi. Lai iegūtu vidēji maigu gaļu, iekšējai temperatūrai jābūt 60 °C (140 °F).


4. Kamēr pīrādziņš cepas, pagatavojiet glazūru, ar otiņu pārlejot pīrādziņam bagātīgu daudzumu terijaki mērces. Pārliecinieties, ka abas puses ir kārtīgi pārklātas.


5. Kad pīrādziņš ir gatavs, izņemiet to no cepeškrāsns un ļaujiet dažas minūtes atpūsties, lai sulas atkal sadalītos.


6. Kamēr pīrādziņš atpūšas, pagatavojiet salātus, apvienojot mikrozaļumus, marinētus kaperus, plānās šķēlītēs sagrieztus sarkanos sīpolus, šķipsniņu sāls, nedaudz melno piparu un nedaudz neapstrādātas olīveļļas. Maigi samaisiet salātus, lai sastāvdaļas vienmērīgi pārklātu.


7. Tagad ir pienācis laiks apcept burgeru bulciņas. Uzkarsējiet pannu uz vidējas uguns un pievienojiet nedaudz sviesta vai eļļas. Uzlieciet bulciņas ar griezumu uz leju uz pannas un apcepiet tās pāris minūtes, līdz tās kļūst zeltaini brūnas. Apgrieziet tās un apcepiet arī no otras puses. Tādējādi maizītes iegūs patīkamu kraukšķīgumu un uzlabos kopējo burgeru garšu.


8. Kad maizītes ir apceptas, ir pienācis laiks salikt burgeru. Paņemiet bulciņas apakšējo pusi un uz tās novietojiet liellopa gaļas fileju. Virspusē uz pīrāga uzberiet bagātīgu porciju sagatavoto salātu.


9. Visbeidzot uz salātiem uzlieciet bulciņas augšējo pusi, tādējādi pabeidzot pagatavot burgeru.


Tagad varat baudīt gardu mājās gatavotu burgeru ar ideāli sabalansētu garšu un tekstūru. Pasniedziet to kopā ar kraukšķīgiem frī kartupeļiem vai lapu salātu, lai maltīte būtu pilnvērtīga. Labu apetīti!


Lai burgeru padarītu vēl gardāku, apsveriet iespēju tam pievienot garšīgas piedevas un garšvielas. Jūs varat pielāgot savu burgeru atbilstoši savām vēlmēm un eksperimentēt ar dažādām garšām. Lūk, dažas idejas, kas jūs iedvesmos:


1. Siers: Siera pagatavošanas pēdējā minūtē uz pīrāga izkausējiet savu iecienītākā siera šķēli, piemēram, čedaras, Šveices vai zilā siera. Izkausētais siers burgeram piešķirs bagātīgu un krēmīgu garšu.


2. Bekons: Sasmalciniet dažas speķa šķēles un novietojiet tās uz pīrāga. Speķa dūmakainā un sāļā garša lieliski sader ar sulīgo liellopu gaļu.


3. Avokado: Uzgrieziet šķēlēs nogatavojušos avokado un uzklājiet tos uz burgeru virspusē. Tas piešķir krēmīgu un sviestainu tekstūru, kā arī svaigu un maigu garšu.


4. Karamelizēti sīpoli: Sīpolus, kas sagriezti šķēlēs, pagatavojiet pannā ar nedaudz sviesta un cukura, līdz tie kļūst mīksti un zeltaini brūni. Karamelizēto sīpolu saldā un pikantā garša lieliski papildina liellopa gaļas fileju.


5. BBQ mērce: Uzsmērējiet pikantu un dūmakainu bārbekjū mērci uz pīrāga vai uzsmērējiet to uz burgeru bulciņas, lai piešķirtu papildu garšas pieplūdumu.


6. Marinēti gurķīši: Pievienojiet pikantumu un kraukšķīgumu, uzliekot dažas marinētu gurķu šķēlītes uz pīrāga. Tās ir patīkams kontrasts gaļas un pikantajiem elementiem.


Atcerieties, ka galvenais ir sabalansēt garšas un tekstūras, lai radītu harmonisku un apmierinošu burgeru baudījumu. Varat brīvi kombinēt šos ieteikumus vai meklēt savas radošās kombinācijas.


Priecājieties, ka radāt savu perfektu burgeru šedevru!