Bezmaksas piegāde uz OMNIVA pakomātiem

Dinārs Zvidriņš: putukrējums ar olu krējumu un lasi

Dinārs Zvidriņš: putukrējums ar olu krējumu un lasi

Jun 27, 2023
0 Comments

Putukrējums ar olu krēmu

Mandeļu piens 300 ml

Olas 2 gab.

Timiāns 6 zariņi

Sāls pēc garšas

Sojas krēms 2 ēd.k.

Ķiploki 1 krustnagliņa

Miso pasta 1 tējkarote


1. Katliņā lēni vāriet 10 minūtes, pievienojiet timiānu, ķiplokus, miso pastu, sojas krējumu, sāli un lēnām vāriet 10 minūtes. Atdzesējiet caur sietu un ļaujiet atdzist.

2. Atdzesētajam maisījumam pievieno olas un kārtīgi saputo.

3. Ielej karstumizturīgos traukos, izveidojot vajadzīgo kārtas biezumu. Pārsegt ar plastmasas plēvi un 25 minūtes tvaicēt cepeškrāsnī 95 grādu temperatūrā pēc Celsija.


Lakots sojas medus lasis

Sojas mērce 100 ml

Medus 100 ml

Baltā vīna etiķis

vai Ponzu mērce 2 ēd.k.

Laša fileja 200 g


1. Sajauc kopā sojas mērci, medu, etiķi vai Ponzu mērci un pārlej pār laša gaļu. Ļaujiet tam marinēties 10 minūtes.

2. Pēc marinēšanas noņemiet lieko marinādi un ievietojiet lasi cepamajā traukā. Cep 200 grādu temperatūrā 7 līdz 10 minūtes atkarībā no zivs biezuma.


Mikrozaļie salāti

Dažādi mikrozaļumi

Ponzu mērce 1 tējkarote

Sezama eļļa 1 tējkarote

Sāls pēc garšas

Piparus pēc garšas


Izvēlētos mikrozaļumus viegli sajauc ar sezama eļļu, Ponzu mērci, sāli un pipariem.


Miso piena mērce

Piens 200 ml

Miso pasta 1 tējkarote

Sāls pēc garšas


Pasniedz siltu.


Pasniedzot, uz olu krēma uzberiet lasi, pēc tam mikrozaļo salātus un aplejiet tos ar miso piena mērci.


Putukrējuma olu krēms ir apburošs un krēmīgs ēdiens, kurā apvienojas mandeļu piena bagātība ar maigām timiāna, ķiploku un miso garšām. Tā ir daudzpusīga recepte, ko var baudīt kā atsevišķu ēdienu vai izmantot kā mērci vai pamatu citiem ēdieniem.


Putukrējuma pagatavošanas process ir salīdzinoši vienkāršs. Vispirms uzsildiet mandeļu pienu, kurā ir timiāns, ķiploki, miso pasta, sojas krēms un šķipsniņa sāls. Maigais karstums ļauj garšvielām saplūst kopā, radot smaržīgu un pikantu pamatu. Kad maisījums ir uzsildīts, to pārtecina, lai atdalītu cietās daļiņas, tādējādi iegūstot gludu un samtainu konsistenci.


Nākamais solis ir pievienot atdzesētajam maisījumam saputotas olas. Olas piešķir krēmam bagātību un palīdz to savienot. Rūpīgi saputojot olas, tiek nodrošināts, ka tās pilnībā iekļūst mandeļu piena maisījumā, veidojot viendabīgu un sulīgu krēmam līdzīgu konsistenci.


Lai pagatavotu putukrējumu, to ielej karstumizturīgos traukos, un slāņa biezumu var pielāgot, ņemot vērā personīgās vēlmes. Trauku pārklājums ar plastmasas plēvi palīdz saglabāt mitrumu un novērš nevēlamu ādas veidošanos uz virsmas. Pēc tam trauciņus sautē lēnā 95 grādu temperatūrā, ļaujot krēmam lēni un vienmērīgi sarecēt.


Gala rezultāts ir zīdaini gluds un maigi aromatizēts olu krēms. Mandeļu piens piešķir maigu riekstu garšu, bet timiāns - zemes aromātu. Ķiploki piešķir maigu pikantu garšu, bet miso pasta - umami bagātību. Šo garšu kombinācija rada harmonisku līdzsvaru, kas ir gan mierinošs, gan izsmalcināts.


Saputoto olu krēmu var baudīt dažādos veidos. To var pasniegt kā vieglu un elegantu desertu, siltu vai atdzesētu. Krēmīgā konsistence un smalkā garša padara to par lielisku virskārtu papildu piedevām vai dekoriem. Lai uzlabotu garšu un izskatu, varat eksperimentēt, pievienojot sasmalcinātus svaigus garšaugus, nedaudz trifeļu eļļas vai rīvētu sieru.


Turklāt olu krēmu var izmantot kā daudzpusīgu mērci vai pamatu citiem ēdieniem. To var iekļaut pikantās receptēs, piemēram, makaronu ēdienos vai sacepumos, lai piešķirtu tiem krēmīgumu un garšas dziļumu. To var izmantot arī kā pildījumu pīrāgiem vai pikantiem pīrāgiem, nodrošinot greznu un samtainu tekstūru.


Noslēgumā jāsecina, ka olu krēms ir apburošs un daudzpusīgs ēdiens, ko var baudīt dažādos veidos. Tā krēmīgā konsistence, maigā garša un vienkāršā pagatavošana padara to par lielisku papildinājumu jūsu kulinārijas repertuāram. Neatkarīgi no tā, vai to baudīsiet kā atsevišķu desertu vai izmantosiet citu ēdienu pagatavošanai, putukrējuma olu krēms noteikti pārsteigs ar savu samtaino maigumu un harmonisko garšu apvienojumu. Izmēģiniet šo recepti un izbaudiet tās grezno vienkāršību. 


Izbaudiet!