Bezmaksas piegāde uz OMNIVA pakomātiem

Mammas burkānu kūka

Mammas burkānu kūka

Jun 27, 2023
0 Comments

Burkānu kūka ir apburošs un aromātisks deserts, kas nekad nepārstāj patikt. Šī mitrā un dekadentā kūka, kas pagatavota no pilnvērtīgām sastāvdaļām ar garšvielu piedevu, ir ideāli piemērota jebkuram gadījumam. Burkānu, ābolu, rozīņu un riekstu kombinācija rada harmonisku garšu un tekstūras apvienojumu, kas radīs vēlmi pēc vēl. Ievērojot šo vienkāršo recepti, pagatavojiet burkānu kūku, kas pārsteigs jūsu ģimeni un draugus.


Lai sāktu, jāsavāc šādas sastāvdaļas:


Sagatavo: 

- 200 g augu eļļas

- 3 olas

- 150-200 g cukura

- 2 vidēja lieluma burkāni

- 2 vidēja lieluma āboli

- rozīnes (izmērcētas) un rieksti (katrs apmēram 50 g).

- 1 paciņa cepamā pulvera

- 1-2 tējkarotes vanilīna vai iepakojums vaniļas cukura

- 2-3 tējkarotes kanēļa

- 350-400 g miltu


Vispirms uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 180-200°C (350-400°F). Izsmērējiet ar taukvielu un miltiem izkaisiet kūku veidni, lai kūka nepieliptu.


Lielā maisīšanas traukā sajauciet augu eļļu, olas un cukuru. Samaisiet tās kopā, līdz tās labi sajaucas un cukurs ir izšķīdis. Var izmantot elektrisko mikseri vai arī sasmalcināt sastāvdaļas ar rokām.


Pēc tam sarīvējiet burkānus un ābolus, izmantojot rīvētāju vai virtuves kombainu. Pievienojiet tos maisīšanas traukā kopā ar mērcētām rozīnēm un riekstiem. Maisījumu viegli samaisa, lai visas sastāvdaļas vienmērīgi iejauktos.


Tagad ir laiks pievienot sausās sastāvdaļas. Pārkaisa cepamo pulveri, vanilīnu vai vaniļas cukuru, kanēli un miltus uz mitrā maisījuma. Pakāpeniski iemaisa sausās sastāvdaļas mīklā, līdz viss ir labi sajaukts. Esiet uzmanīgi, lai maisījums nebūtu pārāk biezs, jo tā rezultātā var izveidoties blīva kūka.


Ielej mīklu sagatavotajā kūkas veidnē un izlīdzini virsmu ar lāpstiņu. Ievietojiet pannu sakarsētā cepeškrāsnī un cepiet apmēram 30 minūtes. Uzmanīgi vērojiet kūku un veiciet zobu bakstāmo testu: iebāzt zobu bakstāmo centrā, un, ja tas izkļūst tīrs vai ar dažiem pielipušiem drupatas gabaliņiem, kūka ir gatava.


Kad kūka ir izcepta, izņemiet to no cepeškrāsns un ļaujiet tai dažas minūtes atdzist pannā. Tad pārceliet to uz stiepļu režģa, lai pilnībā atdzistu.


Lai piešķirtu papildu baudījumu, burkānu kūku var pasniegt ar putukrējumu vai jebkuru citu krēmu, ko vēlaties. Virsmu pārkaisa ar pūdercukuru vai dekorē ar rīvētiem burkāniem, lai veidotu pievilcīgu noformējumu.


Kūku sagrieziet dāsnos gabaliņos un izbaudiet katru kārumu. Burkānu un ābolu mitrums, rozīņu saldums un riekstu kraukšķīgums mutē radīs garšu simfoniju. Burkānu kūka ir mūžīga klasika, kas iepriecina ikvienu deserta galdu.


Neatkarīgi no tā, vai svinat kādu īpašu notikumu vai vienkārši alkstat pēc salda kāruma, šī burkānu kūkas recepte noteikti iepriecinās. Sakrājiet sastāvdaļas, rūpīgi izpildiet norādījumus un baudiet sava darba augļus. Jūsu mājās gatavotā burkānu kūka noteikti pārsteigs jūsu tuviniekus un liks viņiem prasīt sekundes.


Izbaudiet!