Bezmaksas piegāde uz OMNIVA pakomātiem

Ātra Napoleona kūkas recepte ar ievārījumu un svaigām ogām

Ātra Napoleona kūkas recepte ar ievārījumu un svaigām ogām

Jun 27, 2023
0 Comments

Šo daudzpusīgo kūku var pagatavot jebkuram pasākumam - gan dzimšanas dienas svinībām, gan kāzām. Šīs receptes skaistums slēpjas tās vienkāršībā, jo tajā izmanto veikalā pirktu mīklu, lai ietaupītu laiku. Varat veidot tik daudz kārtu, cik vien vēlaties - es personīgi dodu priekšroku aptuveni sešām kārtām, lai panāktu perfektu līdzsvaru.

Kad esat iegādājušies mīklu, ļaujiet tai nostāvēties istabas temperatūrā. Jūs varat to izrullēt plānāku vai izmantot tādu, kāda tā ir. Ja nolemjat mīklu izveltnē, ievērojiet uz iepakojuma norādījumus un cepiet mīklu. Kad tā ir gatava, sagrieziet to divās daļās.

Lai iegūtu papildu vizuālo pievilcību, vienu vai divus ceptās mīklas gabaliņus atlieciet, lai izmantotu kā kraukšķīgu, brūnu rotājumu. Tas piešķirs jūsu Napoleona kūkai elegantu akcentu.

Pārejam pie krēma, kas ir neticami viegli un ātri pagatavojams. Tā kā jūs minējāt, ka izmantojat veikalā pirktu mīklu, es piedāvāšu krēma recepti, kas to lieliski papildina:


Sastāvdaļas krēma pagatavošanai:


Sastāvdaļas: 

- 2 olas

- 50 g miltu

- 100-150 g cukura

- Vaniļas ekstrakts vai vaniļas cukurs

- 500 ml piena (izmantojot vaniļas aromatizētu pienu, piemēram, Alpro, tas uzlabos garšu).

- 100 g sviesta


Lai pagatavotu krēmu, veiciet šādas darbības:


- Samaisiet cukuru, olas, vaniļu un miltus.

- Nepārtraukti maisot, pakāpeniski ielej nelielu daudzumu piena.

- Pannu novietot uz lēnas uguns un vārīt, līdz krēms sabiezē.

- Kamēr krēms vēl ir karsts, noņemiet katliņu no karstuma un iemaisiet sviestu.


Tagad ir pienācis laiks salikt Napoleona kūku. Lūk, kā to var izdarīt:


- Paņem vienu izceptās mīklas loksni un no abām pusēm uzklāj krēma kārtu. Atkārtojiet šo darbību ar pārējām loksnēm.

- Izmainiet kārtas ar krēma kārtu un vēlamo ievārījumu - man personīgi patīk izmantot ērkšķogu ievārījumu. Turklāt kūkas vidū var ievietot rindiņu svaigu ogu, lai piešķirtu svaiguma mirdzumu.

- Ja vēlaties, varat eksperimentēt ar dažādām garšām, pievienojot karameli vai krēmu no iebiezināta piena. Atkarībā no savām vēlmēm var pievienot arī tādas sastāvdaļas kā banānu, ābolu vai zirņus.

- Es ieteiktu krēmu un mīklu uzklāt, kamēr abi ir vēl karsti vai silti, jo tādējādi Napoleona kūka būs mitrāka.

- Ideālā gadījumā ļaujiet kūkai nostāvēties ledusskapī uz nakti. Tas palīdzēs garšām saplūst kopā un izveidot viendabīgāku tekstūru.


Tagad apsēdieties, atpūtieties un baudiet savu lielisko Napoleona kūku ar tējas tasi.


Kad Napoleona kūka ir pagatavota, veltiet brīdi, lai novērtētu tās skaistos slāņus un vilinošo aromātu. Pārslu, sviestainā mīklas, sulīgā krēma un saldā ievārījuma kombinācija rada garšu simfoniju, kas iepriecinās jūsu garšas kārpiņas.

Pasniedzot kūku, tās vizuālo pievilcību var vēl vairāk uzlabot, virsmu apkaisot ar pūdercukuru vai dekorējot ar svaigām ogām. Kontrastējošās krāsas un faktūras padarīs kūku vēl neatvairāmāku.


Atcerieties, ka šī recepte piedāvā neierobežotas pielāgošanas iespējas. Varat eksperimentēt ar dažādu garšu ievārījumu, piemēram, aveņu, zemeņu vai aprikožu, atbilstoši savām vēlmēm. Varat arī iestrādāt sasmalcinātus riekstus, šokolādes skaidiņas vai karameļu mērci starp slāņiem, lai iegūtu papildu baudījumu.

Neatkarīgi no tā, vai svinat kādu īpašu notikumu vai vienkārši vēlaties garšīgu kārumu, šī ātri pagatavojamā Napoleona kūka noteikti jūs pārsteigs. Tā ir apburoša ērtības un mājās gatavota garduma kombinācija, kas liks visiem prasīt sekundes. Tāpēc savāc sastāvdaļas un dodies kulinārijas piedzīvojumā, lai radītu neaizmirstamu desertu, ko novērtēs visi, kas to nobaudīs.


Izbaudiet!